Alijošius kosmetikoje: kokia jo nauda?

Alijošius kosmetikoje: kokia jo nauda?

 

-Kur aš jį mačiau? 

 

Ar neteko taip pagalvoti pamačius šio augalo atvaizdą ant sulčių arba veido kremo pakuotės?
Jį greičiausiai matei pas močiutę ant palangės, kaip „vaistą nuo visko“. Menka čia paslaptis, kaip „vaistą nuo visko“ naudojo ne tik tavo močiutė, bet ir jos močiutė. Ir pati jį turiu, bet kadagi esu labai užimta, tai kol kas jis pasitarnauja, kaip gėlė kuri labai nesupyksta kai pamirštu ją palaistyti :)

 

Ankstyviausi apie alijošių įrašai 1500 m. Pr. Kr. ir yra ant Eberso papiruso, esančio Leipcigo universitete. 

Šie Egipto įrašai praneša, kad daugelis gydomųjų alavijo savybių buvo žinomos ir naudojamos šimtmečius.

 

Garsaus graikų gydytojas, botanikas ir vaistininkas Dioscorides, praktikuojantis Romoje imperatoriaus Nero metu pirmajame m.e.amžiuje sudarė ilgą ir išsamų alavijo vartojimo aprašą: paminėjo žaizdų gijimą, nemigą, sutrikusį virškinimą, skausmą, vidurių užkietėjimą, hemorojų, įbrėžimus, galvos skausmą, plaukų slinkimą, inkstų problemas, abscesus, odos priežiūrą, saulės nudegimus, spuogus ir dar daugiau.

 

Centrinės Amerikos ir Meksikos indėnai naudojo gelį nuo nudegimų virškinimo trakto opų, dizenterijos ir visų rūšių skrandžio prevencijai, taip pat žarnyno sutrikimams sergant prostatitu, seksualiniams sutrikimams, inkstų ir šlapimo pūslės uždegimams.
  

Tikrųjų alavijų gimtinė nežinoma. Nuo senų laikų ši alijošių rūšis auginta Viduržemio jūros regione, o į Pietų Ameriką juos atvežė ispanai. Šiame žemyne augalas greitai paplito ir atrado antrąją tėvynę Barbadoso saloje. Visoje Europoje jie žinomi kaip kambariniai augalai.  

Alavijas dar vadinamas alijošiumi yra nuostabus augalas, galintis susidoroti su beveik bet kokiais odos trūkumais. Šio ingrediento paminėjimas ant gaminio pakuotės praktiškai garantuoja jo populiarumą, todėl atsiranda vis daugiau prekių ženklų, siūlančių kosmetiką su alaviju. 

Kosmetikos sudėtyje gali rasi lotynišką pavadinimą Aloe vera - Aloe barbadensis.  

 

 

Kaip alavijas veikia odą


Alavijas jau tapęs panacėja daugeliui odos problemų ir visa tai todėl, kad šis augalas turi daug naudingų komponentų. Jame yra 18 iš 22 mums reikalingų aminorūgščių - puiki odai statybinė medžiaga, atkurianti epidermio struktūrą. Alavijų ekstrakte taip pat yra antioksidantų, oligo elementų (kalcio, cinko, fosforo, kalio), baktericidinių junginių ir vitaminų (A, E, C, B3, B6 ir net retas augalams B12).
  

Vienas iš galingiausių alavijo aktyviųjų medžiagų yra barbaloinas.

Jis veiksmingai kovoja su daugybe bakterijų rūšių ir yra naudojamas gydant dermatologines problemas, tokias kaip spuogai, egzema, psoriazė ir kt. Taip pat turi priešuždegiminį poveikį , skatina žaizdų gijimą ir bet kokius kitus nudegimus (terminį, saulės, cheminį) ir odos pažeidimus. Barbaloinas taip pat yra galingas antioksidantas, saugantis odą nuo laisvųjų radikalų pažeidimo ir priešlaikinio senėjimo.
Taip pat, tyrimų duomenimis, alavijo lapų ekstraktas yra labai efektyvus odos drėkiklis, todėl tai nepakeičiama priemonė stipriai dehidratuotai ir sudirgusiai odai.
 

Naudingos alavijo savybės kosmetikoje:

• ramina jautrią odą: pašalina paraudimus ir sudirginimus bei sukuria nematomą apsauginį barjerą;
• drėkina giliuosius epidermio sluoksnius;
• gydo žaizdas ir neleidžia plisti infekcijai;
• išlygina raukšles, pagerina odos elastingumą;
• lėtina senėjimo procesą;
• normalizuoja odos riebalų gamybą;
• reguliariai naudojant mažina uždegiminius procesus, gydo odą nuo spuogų ir seborėjos.

Beveik visi pasaulyje garsūs grožio prekės ženklai savo kosmetikoje naudoja biologiškai aktyvų natūralaus alavijo poveikį, nes šiandien natūralumas taip pat yra mados tendencija pasauliniu mastu.

     

Koks yra alavijo produktų pranašumas?

Be pagrindinių funkcijų, drėkinančių, regeneruojančių kartu su kitais komponentais alavijas taip pat padeda spręsti kitas svarbias problemas: papildyti epidermį vitaminais ir mineralais, rūpintis odos atspalviu ir energija.
Esant vitaminams C ir B12, alavijas sustiprina jų aktyvų teigiamą poveikį odai, o tai patvirtina klinikiniai tyrimai.

Jeigu svarbi ne tik puiki kokybė, bet ir gera kaina, tai šis produktas - Alavijų gelis Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel - skirtas būtent Tau ! 

 

Aušra

KoreAmour.lt 

2020